Nog een dag Cartagena

20 april 2023 - Cartagena, Spanje

Op donderdag komt de rvs-lasser om de davits aan te passen zodat de nieuwe bijboot er goed stabiel aan te hangen is. Pieter houdt toezicht op het werk, Brigitte bezoekt met onderwater archeologisch museum. 

Museum onderwaterarcheologie
Het museum ligt tegenover de jachthaven en is gehuisvest in een modern gebouw. Het deel voor het publiek ligt onder de grond (-1), de delen voor onderzoek en bibliotheek etc zijn bovengronds. Het (niet zo heel grote) museum is heel interessant en maakt niet alleen gebruik van allerlei audiovisuele middelen, maar laat ook dwarsdoorsnedes zien van schepen, maquettes en vitrines met in zee gevonden voorwerpen. Maquette Romeins havenplaatsje
De stad is omgeven door oude stadsmuren. Stadsmuur
Als je boven langs de stadsmuren loopt, heb je mooi uitzicht over de jachthaven en de zee. 

Uitzicht op haven vanaf stadsmuur
In een park bij de muur staat een beeld van Columbus.

Beeld Columbus
De lasser heeft de klus geklaard en de bijboot hangt prima in de davits. Om 18 uur komen Jurriaan en Maaike (eigenaars van een 40 jaar oude Hallberg Rassy) een borrel drinken. Zij wonen al jarenlang in de VS en varen sinds ze een paar jaar geleden zijn gepensioneerd ‘s zomers op de Middellandse Zee. Ze hebben plannen om eind dit jaar naar de Cariben te varen. Zij zijn druk aan het klussen (Jurriaan zegt: ‘op elke 10 uur klussen zeilen we 1 uur’). Genoeg verhalen om uit te wisselen! 

Foto’s