Van Eastbourne naar Portsmouth

17 mei 2022 - Portsmouth, Verenigd Koninkrijk

We vertrekken tegen 11:00 uur in de stralende zon, maar met weinig wind. Het oorspronkelijke plan was naar Bembridge (op Wight) te varen, maar als we daar aankomen is het laag water en dan kun je daar de haven niet in. We kiezen daarom voor Portsmouth (ca 50 mijl). Onderweg zien we 2 kano’s op zee waarin gevist wordt: apart! Gelukkig krijgen we na een uurtje wat meer wind en we hijsen de code zero. 
 

Beachy Head
Altijd weer leuk: Beachy Head, het mooie vuurtorentje voor de krijtrotsen. Tot de Solent kunnen we zeilen en hebben we stroom mee. Het wordt allengs bewolkter en we trekken uit voorzorg de zeilpakken aan.

The Spinaker

We leggen in Portsmouth aan bij het nieuwe jachthaventje ‘Gunwharf Quay’s Marina’ vlak onder de Spinaker, een groot gebouw in de vorm van een mast met spinaker, ‘s avonds mooi blauw aangelicht. Als de boot vastligt begint het te gieten: het dek spoelt mooi schoon! Na een paar minuten is het droog en gaan we naar een Italiaans restaurantje tegenover de haven. Naast de haven zit een groot luxe winkelcentrum, maar dat gaan we morgen wel bekijken.

Foto’s

4 Reacties

  1. Marianne:
    17 mei 2022
    Ziet er mooi uit, Brigitte en Pieter! gelukkig toch een beetje wind ook
  2. Dirk:
    17 mei 2022
    Prachtig bracht head, super goede herinneringen aan!
  3. Dick:
    18 mei 2022
    Leuke foto's!
    Spannend als je ergens een haven niet in kunt en verder moet...
    Goede reis verder!
  4. Hannelore:
    18 mei 2022
    Weer een mooi verslag, het is fijn om mee te genieten!