Puerto Calero

11 oktober 2018 - Puerto Calero, Spanje

Vandaag de tweede dag van de tour de Lanzarote van havenmeester Alex. We starten met de wijnroute. Wijn wordt hier verbouwd in ronde lavakuiltjes, met een half muurtje erom heen. In een van de bodega's die we bezoeken horen we dat ze dat doen om het vocht vast te houden en de druivenranken uit de wind te houden. We proeven en drinken de Malvesina.

We gaan daarna naar het nationaal park Timanfaya. Daar krijgen we een rondtoer met bus door de kraters van de laatst uitgebarsten vulkaan (in 1730). Heel indrukwekkend. En dan naar de zoutvelden: las Salinas de Janubio.

Het is warm en we gaan naar het strand van Punta del Papagayo om te zwemmen. Daarna gaan we eten bij Emiliano in Yaiza. Op aanraden van Alex bestellen we mixed grill en we krijgen op het terras van dit ons-kent-ons restaurant  een bord vol gegrild konijn, lam en varkensvlees. De 4 generaties van de familie die het restaurant runt begroet heel wat gasten met kussen en omhelzingen. Lekker sfeertje!

Foto’s