Van Proti naar Pylos

1 juni 2024 - Gialova, Griekenland

Op donderdag 30 mei gaan we eerst met de rib naar de kant om het kloostertje van Proti te bekijken.

Baai bij Proti
Als we naar boven klimmen, hebben we mooi uitzicht over de baai en onze boot. Goodwin bij Proti
Het klooster (met kerkje) bevindt zich binnen een ommuurd terrein en ziet er mooi opgeknapt uit.

Klooster Proti

Helaas is de poort gesloten en onverrichter zake keren we terug naar de boot. We zeilen in een heel rustig tempo (er is niet veel wind) de 5 mijl naar onze volgende ankerplek: de baai van Voidokilia. Baai van Voidokilia
Deze baai, in hoefijzervorm omgeven door een geel zandstrand met duinen,  is gelegen in een natuurgebied. Prachtig!  In baai van Voidokilia
We liggen hier zo mooi dat we 2 nachten blijven. Heerlijk rustig, je ziet de bodem (4 meter diep), lekker zwemmen! ‘s Avonds een prachtige zonsondergang. Zonsondergang Voidokilia
Op zaterdag 1 juni varen we 6 mijl naar Pylos, een klein stadje (2100 inwoners) aan een binnenzee. We leggen aan in de jachthaven. Deze is ca 30 jaar geleden aangelegd met Europese subsidie, maar het is nu een ‘vrijhaven’, dwz er is geen beheerder en je ligt hier gratis (maar er zijn ook geen faciliteiten). David, een Engelsman die hier al een aantal jaren ligt met zijn boot en ons helpt aanleggen, vertelt dat een Grieks/Turks consortium de haven zou willen exploiteren maar dat er een bezwaarprocedure loopt van lokale tegenstanders (kan nog jaren duren). We gaan lunchen in het gezellige stadje bij een restaurantje aan zee. Als we op de terugweg de shipshop aandoen krijgen we van de eigenaar meteen wat te drinken plus een flesje Griekse olijfolie kado (nog voor we wat gekocht hebben)! ‘s Avonds drinken we een glaasje (en nemen er een hapje bij) op het dorpsplein aan de haven. We zitten tussen de Grieken lekker in de schaduw onder de grote oude bomen. Borrelen op plein in Pylos

1. Yvonne:
    1 juni 2024
    Het ziet er prachtig uit!!
  2. Dick:
    Mooie plaatjes!
  3. Linda:
    Prachtig!
  4. Jose:
    1 juni 2024
    Mooi uitzicht hebben jullie en wat ligt de Goodwin er mooi bij echt een mooie foto gr Gerrit en José
  5. Desiree:
    3 juni 2024