Van Epidaurus vis Angistri naar Aegina

26 oktober 2024 - Egina, Griekenland

Op vrijdag regelen de mannen een taxi om naar het amphitheater van Epidaurus te gaan, een ritje van 18 kilometer landinwaarts door de bergen. Het is een mooie tocht, we passeren eindeloze boomgaarden met olijven, citrusvruchten en granaatappels. Het amphitheater is heel indrukwekkend, het is nog in behoorlijk goede staat.

Amphitheater

Als je op de ronde middenstip staat en je laat een muntje vallen, kun je dat op de bovenste rij horen. Wat een geweldige akoestiek!

Amphitheater
Dit best bewaarde theater uit de Griekse oudheid is in de 4e eeuw voor Christus gebouwd en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. Epidaurus is ook beroemd om het heiligdom van Asklepios, halfgod van de geneeskunde. Er is een groot gebied met archeologische opgravingen rondom en nabij het theater, met oa ook een stadion waar atletiek werd beoefend.

Stadion

In de middag zeilen we 11 mijl naar het eilandje Angistri waar we ankeren in Megali Bay.

Megali Bay
De mannen leggen 2 landlijnen maar desondanks hebben we behoorlijke swell ‘s nachts (tot 2:00 uur). Op zaterdag varen we bijtijds weg om zeker te zijn van een plek in de haven van Aegina. We zijn er (na 6 mijl varen) iets na tienen en gelukkig bemachtigen we om kwart voor 11 een goede plaats aan de kade. Er is niet veel plaats voor passanten en er liggen een aantal grote motorboten (wij schatten in voor een weekendje Aegina vanuit Athene). We genieten van het levendige stadje!

Aegina zicht vanuit de kuip

1. Linda:
    26 oktober 2024
    Mooi amfitheater!
    Wanneer komen jullie weer naar het vandaag erg zonnige NL?